ხორციანი ბლინის რეცეპტი

გემრიელი და სწრაფად მოსამზადებელი ხორციანი ბლინის რეცეპტი, რომელსაც აქვს შებრაწული ცომი და ბრინჯის და ხორცის ნაზავი შიგთავსი.

კერძები
ხორციანი ბლინები

მომზადების წესი

1

ცომის მოსამზადებლად, ათქვიფეთ კვერცხი, დაამატეთ 3 ჭიქა ცივი წყალი, 2 ჭიქა ფქვილი და ათქვიფეთ.

2

დაუმატეთ მწიკვი მარილი, 1 ს/კ ზეთი და გააჩერეთ 10 წუთით, რომ მზად იყოს შებრაწვისთვის.

3

ხორციანი ბლინის შიგთავსის მოსამზადებლად მოხარშეთ ხორცი და შემდეგ გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში.

4

ამასობაში, მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, დაამატეთ 1 ს/კ უცხო სუნელი, დაფქული ქონდარი, წიწაკა და მარილი. შემდეგ დაამატეთ წინასწარ მოხარშული ბრინჯი, დაჭრილი ქინძი და კარგად აურიეთ.

5

გააცხელეთ ტაფა და დაასხით ერთი დიდი კოვზი თხელი ცომი. გაშალეთ ტაფის მთლიან ზედაპირზე და შებრაწეთ მხოლოდ ერთი მხარე. გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი ცომისთვის.

6

თითოეული ბლინის დაბრაწულ მხარეს მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზი შიგთავსი, შეახვიეთ და ზეთიან ტაფაზე შებრაწეთ ორივე მხრიდან. ხორციანი ბლინები გემრიელია ცხელიც და ცივიც.

დრო1 სთ 15 წთ
პორცია25
კალორია140
ინგრედიენტები
  • 500 გრ ხორცი
  • 3 კვერცხი
  • 1 ს/კ ზეთი
  • 2 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ხახვი
  • 1 ჭიქა მოხარშული ბრინჯი
  • 1/2 ჩ/კ უცხო სუნელი
  • ქინძი და ქონდარი
  • მწარე წიწაკა და მარილი