ლობიოს რეცეპტი
მარტივად მოსამზადებელი ლობიოს რეცეპტი, რომელიც სურვილის მიხედვით, შეიძლება ამოიზილოს ან უბრალოდ მოიხარშოს.
მომზადების წესი
1
ქვაბში ჩაყარეთ ლობიო, დაამატეთ წყალი და წამოდუღების შემდეგ, წყალი გადაასხით. დაამატეთ ახალი წყალი და მოხარშეთ ლობიო.
2
მოხარშვის შემდეგ ამოზილეთ და სასურველი სისქის მისაღებად, დაამატეთ ან მოაკელით წყალი. თუ არ გსურთ ამოზელილი ლობიო, შეგიძლიათ ეს საფეხური გამოტოვოთ.
3
ზეთიან ტაფაში მოშუშეთ ხახვი, დაამატეთ ტომატის პასტა და შეურიეთ ლობიოს.
4
ამის შემდეგ, ლობიოს დაამატეთ წიწაკა, ქონდარი, დაჭყლეტილი ნიორი, ქინძი, ნიახური, ოხრახუში კამა და ჩააგდეთ დაფნის ფოთლები. ხარშეთ 5-7 წუთი.
5
დასრულების შემდეგ დაამატეთ მარილი გემოვნებით და თქვენი ლობიო მზად არის.
დრო1 სთ 30 წთ
პორცია8
კალორია300
ინგრედიენტები
- 1 კგ ლობიო
- 2 ს/კ ტომატის პასტა
- 3 დაფნის ფოთოლი
- 2 ხახვი
- 3 კბილი ნიორი
- დაფქული წითელი წიწაკა
- დაფქული ქონდარი
- ქინძი და ნიახური
- ოხრახუში და კამა
- მარილი
მსგავსი რეცეპტები
მწვანე ლობიო ნიგვზით
1 სთ 40 წთ
4
ხორციანი ბლინი
1 სთ 15 წთ
25
ტოლმა ვაზის ფოთოლში
1 სთ 30 წთ
8