ჟოლოს მუსის რეცეპტი

მარტივად მოსამზადებელი ჟოლოს მუსის რეცეპტი, ზაფხულში გასაგრილებელი კენკრის დესერტი რბილი ფაქტურით და გასაოცარი გემოთი.

დესერტები
ჟოლოს მუსი

მომზადების წესი

1

ჟელატინის ფენები მოათავსეთ თასში, დაფარეთ თბილი წყლით და გააჩერეთ 5 წუთი. გადაასხი წყალი და გაწურეთ ჟელატინი.

2

ჟოლო, ლიმონის წვენთან და შაქართან ერთად მოათავსეთ ტაფაში და მოამზადეთ საშუალო ან დაბალ ცეცხლზე, 5 წუთის განმავლობაში, სანამ კენკრა მთლიანად არ დაიშლება. გადაიტანეთ საცერში და მოაშორეთ თესლები.

3

შემდეგ შეურიეთ ჟელატინი და გასახსნელად კარგად აურიეთ. შეგიძლიათ ოდნავ შეათბოთ, თუ ჟელატინი არ გაიხსნა. დასრულების შემდეგ მიღებული მასა გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში.

4

მიქსერით ათქვიფეთ ნაღები და შეურიეთ ან ზემოდან მოასხით ჟოლოს და ჟელატინის მასას. მოათავსეთ კონტეინერში და ჟოლოს მუსი შეინახეთ მაცივარში, მინიმუმ 6 საათით.

დრო25 წთ
პორცია6
კალორია270
ინგრედიენტები
  • 2 ჟელატინის ფენა
  • 350 გრ ჟოლო
  • 60 გრ შაქარი
  • 1 ლიმონის წვენი
  • 500 მლ ნაღები