ნიგვზიანი ბადრიჯნის რეცეპტი
უგემრიელესი და კლასიკური ნიგვზიანი ბადრიჯნის რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ ამ კერძის მარტივ მომზადებაში და დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას.
მომზადების წესი
1
ხორცის მანქანაში გაატარეთ ნიგოზი და ნიორი, მოათავსეთ თასში და შეურიეთ სუნელები, მარილი, ძმარი და ცოტაოდენი წყალი და კარგად აურიეთ.
2
ბადრიჯანი დაჭერით სიგრძეზე ისე, რომ გამოვიდეს დაახლოებით 5 თხელი ნაჭერი და შეწვით ზეთში, ორივე მხრიდან. სასურველია, შემწვარ ბადრიჯანს თუ მოაშორებთ ზედმეტ ცხიმს, სამზარეულოს ხელსახოცის გამოყენებით.
3
ამის შემდეგ, ბადრიჯნის ფენებს წაუსვით ნიგვზის სოუსი ნიგვზიანი მასა და გადაკეცეთ ან გააკეთეთ რულეტი. თუ დაგრჩებათ ნიგვზის მასა, გადაუსვით ზემოდან.
4
ნიგვზიანი ბადრიჯანი მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით და შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილიც.
დრო1 სთ
პორცია12
კალორია120
ინგრედიენტები
- 250 გრ ნიგოზი
- 500 გრ ბადრიჯანი
- 1 ჩ/კ უცხო სუნელი
- 1 ჩ/კ წითელი წიწაკა
- 1 ჩ/კ ხმელი ქინძი
- 3 ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
- 1 ჩ/კ ყვითელი ყვავილი
- 3 კბილი ნიორი
- 100 მლ ზეთი
- მარილი და ბროწეული