აჯაფსანდალის რეცეპტი
არომატით სავსე აჯაფსანდალის რეცეპტი, მარტივად მოსამზადებელი ბოსტნეულით სავსე კერძი, რომელიც გემრიელია ცხელიც და ცივიც.
მომზადების წესი
1
გააცხელეთ 1 ს/კ მცენარეული ზეთი დიდ ქვაბში დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ 5 წუთი. დაუმატეთ ტომატის პასტა და ურიეთ დაახლოებით 1 წუთი.
2
დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბადრიჯანი და ცოტა მარილი, მოურიეთ, დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ 5-7 წუთი.
3
ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, წიწაკები და თავდახურული ხარშეთ 15-20 წუთი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ წყალი.
4
ამის შემდეგ, ჩაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ქინძის ნახევარი, აურიეთ და მოხარშეთ კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი და ჩაყარეთ დარჩენილი ქინძი.
5
აჯაფსანდალი შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელი, ცივი და სხვა კერძთან ან სალათასთან ერთად.
დრო1 სთ
პორცია4
კალორია110
ინგრედიენტები
- 1 ხახვი
- 1 ს/კ ტომატის პასტა
- 2 ბადრიჯანი
- 3 წითელი ბულგარული წიწაკა
- 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
- 1 წიწაკა
- 1 დიდი პომიდორი
- 25 გრ ქინძი
- 5 კბილი ნიორი