ბელგიური ვაფლის რეცეპტი
ბელგიური ვაფლის რეცეპტი, რომლითაც შეძლებთ მოამზადოთ უგემრიელესი ტკბილეული სახლში. ის იქნება სასიამოვნოდ ხრაშუნა, ხოლო შიგნიდან მსუბუქი და ფუმფულა.
მომზადების წესი
1
წინასწარ გააცხელეთ ვაფლის საცხობი. დიდ თასში ათქვიფეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, მარილი და დარიჩინი.
2
საშუალო თასში კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა ხელის მიქსერით, ხოლო სხვა თასში შეურიეთ კვერცხის გული, მცენარეული ზეთი, რძე და ვანილის ექსტრაქტი.
3
კვერცხის გულის მიქსს დაუმატეთ ინგრედიენტები და კარგად აურიეთ. შემდეგ, კი შეურიეთ კვერცხის ცილის მიქსს. ბოლოს, მიღებული მასა დაასხით გაცხელებულ ვაფლის საცხობზე და დაელოდეთ გამოცხობას.
4
გამოცხობის შემდეგ, ბელგიური ვაფლი შეგიძლიათ მიირთვათ კარაქთან, სიროფთან, მარწყვთან ან ნებისმიერ სხვა ტოპინგთან ერთად.
დრო35წთ
პორცია8
კალორია319
ინგრედიენტები
- 2 1/4 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
- 1 ს/კ გამაფხვიერებელი
- 3 ს/კ შაქარი
- 1/2 ჩ/კ მარილი
- 1 ჩ/კ დარიჩინი
- 2 კვერცხი
- 1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი
- 2 ჭიქა რძე
- 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი