ბოლონეზეს რეცეპტი
ბოლონეზე, ტრადიციული იტალიური სოუსი, რომელიც მსოფლიოში ერთ-ერთი პოპულარულია. ჩვენი ბოლონეზეს რეცეპტი დაგეხმარებათ მარტივად მოამზადოთ უგემრიელესი და არომატული სოუსი.
მომზადების წესი
ტაფაში ჩაასხით ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე. გაცხელებულ ზეთში მოთუშეთ ხახვი, ბეკონი და ნიორი მანამ, სანამ ბეკონი არ გახდება ყავისფერი, დაახლოებით 10 წუთი. მიღებული ნაზავი გასაწურად გადაიტანეთ სპეციალურ ჭურჭელში.
იგივე ტაფა დადგით უფრო მაღალ ცეცხლზე. მოხარშეთ და აურიეთ საქონლის და ღორის ფარში ცხელ ტაფაში, სანამ არ დაიბრაწება და არ მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას, 5-7 წუთის განმავლობაში. ბოლოს კი გადაწურეთ, რადგან მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი.
ბეკონის და ფარშის მასა აურიეთ და დაამატეთ პომიდორი, სოკო, ტომატის სოუსი, სტაფილო, ნიახური, ღვინო, ბულიონი, რეჰანი, ორეგანო, მარილი და პილპილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დააფარეთ თავსახური და 1 საათის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. დროდადრო მოურიეთ.
ამასობაში აადუღეთ მარილიანი წყალი ქვაბით. ჩაყარეთ მაკარონი მოხარშეთ. ეცადეთ ზედმეტად არ მოხარშოთ, 8-10 წუთი საკმარისია და ბოლოს გადაწურეთ.
მოხარშულ და ცხელ მაკარონს მოასხით ბოლონეზეს სოუსი და მიირთვით.
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 დაჭრილი ხახვი
- 4 ნაჭერი ბეკონი
- 1 კბილი დაჭრილი ნიორი
- 450 გრ საქონლის ფარში
- 250 გრ ღორის ფარში
- 1 ქილა პატარა პომიდორი
- 250 გრ დაჭრილი სოკო
- 170 გრ ტომატის სოუსი
- 2 გახეხილი სტაფილო
- 1 ღერი დაჭრილი ნიახური
- ½ ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
- ½ ჭიქა ქათმის ბულიონი
- ½ ჩ/კ ხმელი რეჰანი
- ½ ჩ/კ ხმელი ორეგანო
- მარილი და პილპილი
- 450 გრ მაკარონი