ბოლონეზეს რეცეპტი

ბოლონეზე, ტრადიციული იტალიური სოუსი, რომელიც მსოფლიოში ერთ-ერთი პოპულარულია. ჩვენი ბოლონეზეს რეცეპტი დაგეხმარებათ მარტივად მოამზადოთ უგემრიელესი და არომატული სოუსი.

სოუსები
ბოლონეზეს სოუსი

მომზადების წესი

1

ტაფაში ჩაასხით ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე. გაცხელებულ ზეთში მოთუშეთ ხახვი, ბეკონი და ნიორი მანამ, სანამ ბეკონი არ გახდება ყავისფერი, დაახლოებით 10 წუთი. მიღებული ნაზავი გასაწურად გადაიტანეთ სპეციალურ ჭურჭელში.

2

იგივე ტაფა დადგით უფრო მაღალ ცეცხლზე. მოხარშეთ და აურიეთ საქონლის და ღორის ფარში ცხელ ტაფაში, სანამ არ დაიბრაწება და არ მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას, 5-7 წუთის განმავლობაში. ბოლოს კი გადაწურეთ, რადგან მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი.

3

ბეკონის და ფარშის მასა აურიეთ და დაამატეთ პომიდორი, სოკო, ტომატის სოუსი, სტაფილო, ნიახური, ღვინო, ბულიონი, რეჰანი, ორეგანო, მარილი და პილპილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დააფარეთ თავსახური და 1 საათის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. დროდადრო მოურიეთ.

4

ამასობაში აადუღეთ მარილიანი წყალი ქვაბით. ჩაყარეთ მაკარონი მოხარშეთ. ეცადეთ ზედმეტად არ მოხარშოთ, 8-10 წუთი საკმარისია და ბოლოს გადაწურეთ.

5

მოხარშულ და ცხელ მაკარონს მოასხით ბოლონეზეს სოუსი და მიირთვით.

დრო1სთ 30წთ
პორცია9
კალორია472
ინგრედიენტები
  • 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 1 დაჭრილი ხახვი
  • 4 ნაჭერი ბეკონი
  • 1 კბილი დაჭრილი ნიორი
  • 450 გრ საქონლის ფარში
  • 250 გრ ღორის ფარში
  • 1 ქილა პატარა პომიდორი
  • 250 გრ დაჭრილი სოკო
  • 170 გრ ტომატის სოუსი
  • 2 გახეხილი სტაფილო
  • 1 ღერი დაჭრილი ნიახური
  • ½ ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
  • ½ ჭიქა ქათმის ბულიონი
  • ½ ჩ/კ ხმელი რეჰანი
  • ½ ჩ/კ ხმელი ორეგანო
  • მარილი და პილპილი
  • 450 გრ მაკარონი