ფახიტასის რეცეპტი
ფახიტასი არის ცნობილი ამერიკულ-მექსიკური კერძი, რომელიც მზადდება ქათმის ხორცისგან. ჩვენი ფახიტასის რეცეპტი კი გაგიადვილებთ ამ უგემრიელესი კერძის მომზადებას.
მომზადების წესი
დაჭერით ხახვი თხელ ნაჭრებად, ხოლო ბულგარული წიწაკა საშუალო ზომის, თლილ ნაჭრებად.
ცალკე თასში აურიეთ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი, ½ ლაიმის წვენი, დაფქული ჩილი და ხახვი, პაპრიკა, წიწაკა, ძირა და მარილი. ქათამი დაჭერით თხელ ნაჭრებად და მოაყარეთ სანელებლების ნარევი.
წინასწარ გააცხელეთ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ½ ქათმის ხორცი და მოხარშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ ტაფიდან, გადადგით გვერდზე და გაიმეორეთ იგივე დანარჩენი ნაჭრებისთვის.
ტაფაში ჩაამატეთ 1 ს/კ ზეთი, ხახვი კარგად გადაწურეთ და მოხარშეთ 2 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა და მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი. შემდეგ, ტაფაში დაამატეთ ქათამი და აურიეთ.
გამზადებულ ფახიტასს ზემოდან მოასხით ლაიმის წვენი და მიირთვით. შეგიძლიათ გაახვიოთ ტორტილიაში.
- 3 ქათმის მკერდი
- 1 საშუალო ხახვი
- 1 ლაიმი
- 3 ბულგარული წიწაკა
- 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 ჩ/კ დაფქული ჩილი
- ½ ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
- ½ ჩ/კ დაფქული ხახვი
- ½ ჩ/კ შავი პილპილი
- ½ ჩ/კ ძირა
- მარილი გემოვნებით