ფუნთუშას რეცეპტი

ფუმფულა და გემრიელი ფუნთუშას რეცეპტი, რომელიც არის მარტივად მოსამზადებელია დესერტი საუზმისთვის, ჩაისთან მისაყოლებლად.

დესერტები
ბულკი

მომზადების წესი

1

თასში ჩაყარეთ ქიშმიში, დაასხით მდუღარე წყალი, გადაწურეთ და აურიეთ 2 ს/კ ფქვილი. ერთმანეთში აურიეთ 100 მლ თბილი რძე, საფუარი, 1 ჩ/კ ფქვილი და 1 ჩ/კ შაქარი და გააჩერეთ 10 წთ.

2

ამასობაში, დარჩენილი რძე გააცხელეთ და გაადნეთ კარაქი. დაამატეთ შაქარი, 1 კვერცხი, არაჟანი, მარილი, ვანილი და საფუვრის მასა. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

3

ცომს შეურიეთ ქიშმიში, გადააფარეთ და გააჩერეთ რომ აფუვდეს.ამის შემდეგ, ცომისგან გააკეთეთ გუნდები, მოათავსეთ საცხობ ფორმებში და გააჩერეთ ნახევარი საათით.

4

ბოლოს კი, წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და ფუნთუშა გამოაცხვეთ ღუმელში, 180 გრადუსზე.

დრო2 სთ
პორცია10
კალორია350
ინგრედიენტები
  • 500 გრ ფქვილი
  • 230 მლ რძე
  • 50 გრ კარაქი
  • 2 კვერცხი
  • 120 გრ ქიშმიში
  • 1 ს/კ ზეთი
  • 50 გრ არაჟანი
  • 20 გრ საფუარი
  • 150 გრ შაქარი
  • მარილი და ვანილი

მსგავსი რეცეპტები