ყველის სოუსის რეცეპტი

კლასიკური და მარტივი ყველის სოუსის რეცეპტი, რომელიც მზადდება ძალიან სწრაფად და სჭირდება ძალიან ცოტა ინგრედიენტი.

სოუსები
ყველის სოუსი

მომზადების წესი

1

დიდ ქვაბში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ ფქვილი, კარაქი და დადგით საშუალო ცეცხლზე.

2

დაიწყეთ ნელა მორევა და კარაქის გადნობის შემდეგ, მოუმატეთ მორევის ტემპს. ნელ-ნელა მიიღებთ შესქელებულ მასას.

3

შემდეგ განაგრძეთ მორევა 2 წუთით და დაამატეთ გახეხილი ყველი ჩედარი და მოურიეთ ყველის გადნობამდე.

4

ყველის სოუსი გააციეთ და მიირთვით სასურველ საკვებთან ერთად.

დრო15 წთ
პორცია6
კალორია200
ინგრედიენტები
  • 500 მლ რძე
  • 4 ს/კ ფქვილი
  • 50 გრ კარაქი
  • 100 გრ ჩედარი