შუს რეცეპტი

უგემრიელესი შუს რეცეპტი, ნამცხვარი რომელსაც აქვს კრემიანი ფაფუკი შიგთავსი და დაბრაწული, რბილი ცომი. შესანიშნავია ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.

დესერტები
ოთხი შუ თეფშზე

მომზადების წესი

1

საშუალო ცეცხლზე აურიეთ კარაქი, წყალი, რძე, მარილი, 1 ს/კ შაქარი და ურიეთ კარაქის გადნობამდე. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და დაუმატეთ ფქვილი. ურიეთ სანამ არ მიიღებთ სქელ ცომს და გადაიტანეთ თასში გასაციებლად.

2

ცომი ათქვიფეთ მიქსერით და დაუმატეთ თითო თითო კვერცხი, დაახლოებით 30 წამის ინტერვალით. ათქვიფეთ სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე. შეგიძლიათ ცომი შეინახოთ მაცივარში და მოგვიანებით გამოაცხოთ.

3

ამასობაში მოამზადეთ კრემიც. მიქსერის გამოყენებით, ათქვიფეთ ნაღები, 2 ს/კ შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი საშუალო სიჩქარით, დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში. უნდა მიიღოთ გლუვი მასა.

4

გააცხელეთ ღუმელი 200°C-ზე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და დანამეთ წყლით. ცომი გადაიტანეთ კრემის მოსართავში და საცხობ ფირფიტაზე გადაიტანეთ პატარა ბურთულების სახით. ზემოდა წაუსვით რძის და კვერცხის ნარევი.

5

გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ შეამცირეთ სითბო 175°C-მდე და გააგრძელეთ გამოცხობა კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ ღუმელიდან და ბოლომდე გააგრილეთ.

6

ამის შემდეგ შუაზე გაჭერით თითო ნამცხვარი და შეავსეთ მომზადებული კრემით, რომელსაც შეგიძლიათ ასევე შეურიოთ ჯემი ან სასურველი შიგთავსი. შუ შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2-3 დღის განმავლობაში.

დრო1 სთ 40 წთ
პორცია16
კალორია120
ინგრედიენტები
  • 115 გრ უმარილო კარაქი
  • 300 მლ სქელი ნაღები
  • 120 მლ წყალი
  • 120 მლ რძე
  • 1/4 ჩ/კ მარილი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 1/2 ჩ/კ ვანილი
  • 125 გრ უნივერსალური ფქვილი
  • 4 დიდი კვერცხი
  • 1 კვერცხი ათქვეფილი 1 ს/კ რძესთან