სოიოს სოუსის რეცეპტი

სოიოს სოუსის რეცეპტი სახლში მოსამზადებლად, რომლისთვისაც დაგჭირდებათ რამდენიმე ინგრედიენტი და ცოტაოდენი მოთმინება.

სოუსები
სოიოს სოუსი

მომზადების წესი

1

ქვაბში ჩაყარეთ სოია, დაამატეთ 3 ჭიქა წყალი და აადუღეთ. შემდეგ, დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ 1.5 საათის განმავლობაში. გადაიტანეთ საკვების პროცესორში და დააბლენდერეთ.

2

სოიას პიურე გადაიტანეთ ჯამში, დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ. მიღებული ცომი დაჭერით 5-6 სმ ნაჭრებად.

3

დაალაგეთ სამზარეულოს სველ ხელსახოცზე, დააფარეთ მეორე სველი ხელსახოცი, შეფუთეთ ცელოფანში და შეინახეთ 7 დღით.

4

ამის შემდეგ, ნაჭრები დაალაგეთ საცხობ ფირფიტებზე ისე, რომ ერთმანეთს არ ეხებოდეს და გამოაშრეთ მზეზე, ყავისფერ შეფერილობამდე. ამით მიიღებთ კოჯის.

5

ფერმენტაციისთვის ჯამში ჩაასხით წყალი, დაამატეთ მარილი და მოურიეთ. დაამატეთ გამომშრალი სოია და დააფარეთ. სოია უნდა დაიშალოს წყალში, რასაც შეიძლება 6 თვე დასჭირდეს.

6

როდესაც მთლიანად დაიშლება, გადაასხით ბოთლებში. სოიოს სოუსი მზად არის და ასევე, შეგიძლიათ შეინახოთ.

დრო3 სთ
პორცია5
კალორია300
ინგრედიენტები
  • 450 გრ სოია
  • 350 გრ ფქვილი
  • 220 გრ მარილი
  • 3.7 ლ წყალი