ტერიაკის რეცეპტი
სახლში მოსამზადებელი ტერიაკის რეცეპტი, რომელიც უხდება ქათმის ხორცს, თევზს, და სხვადასხვა შემწვარ თუ მოხარშულ ხორცეულს.
მომზადების წესი
1
პატარა თასში აურიეთ 1 ჭიქა წყალი, სოიას სოუსი, ყავისფერი შაქარი, თაფლი, ჯანჯაფილი, ნივრის ფხვნილი და დადგით საშუალო ცეცხლზე, დაახლოებით 1 წუთი.
2
1/4 ჭიქა ცივ წყალში ჩაყარეთ სახამებელი და მოურიეთ, რომ კარგად გაიხსნას. შემდეგ დაამატეთ ტერიაკის სოუსში.
3
ტერიაკი ხარშეთ და ურიეთ შესქელებამდე, 5-7 წუთის განმავლობაში.
დრო15 წთ
პორცია12
კალორია20
ინგრედიენტები
- 1 ჭიქა წყალი
- ¼ ჭიქა ცივი წყალი
- ¼ ჭიქა სოიას სოუსი
- 5 ჩ/კ ყავისფერი შაქარი
- 1 ს/კ თაფლი
- ½ ჩ/კ დაფქული ჯანჯაფილი
- ¼ ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
- 2 ს/კ სიმინდის სახამებელი