ტოლმა ვაზის ფოთოლში – რეცეპტი

არომატული ტოლმა ვაზის ფოთოლში, რეცეპტი რომლის დახმარებითაც ძალიან მარტივად მოამზადებთ ამ უგემრიელეს და დელიკატურ კერძს.

კერძები
ტოლმა ვაზის ფოთოლში

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ზეთი ქვაბში საშუალო ცეცხლზე, დაუმატეთ ხახვი და მოშუშეთ დაახლოებით 5 წუთი. შეურიეთ ბრინჯი, დაფარეთ ცხელი წყლით, დაახურეთ თავსახური და ხარშეთ 10 წუთი.

2

გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ ტომატის პასტა, მოცხარი, ფიჭვის კაკალი, დარიჩინი, პიტნა, კამა, წიწაკა და ძირა. აურიეთ და გააციეთ 15 წუთი.

3

ვაზის ფოთლის ცენტრში მოათავსეთ დაახლოებით 1 ჩაის კოვზი ბრინჯის ნარევი, მოუკეცეთ გვერდები და შეახვიეთ მოგრძო ფორმის მისაღებად. გამზადებულ ქვაბში მოათავსეთ ფენებად.

4

ქვაბში ჩაასხით იმდენი თბილი წყალი, რომ პირველი ფენის ძირამდე მიაღწიოს. დააფარეთ და ტოლმა ვაზის ფოთოლში ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30-45 წუთის განმავლობაში. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ წყალი.

დრო1 სთ 30 წთ
პორცია8
კალორია200
ინგრედიენტები
  • 230 გრ ვაზის ფოთოლი
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 2 თავი ხახვი
  • 1 ½ ჭიქა ბრინჯი
  • 2 ს/კ ტომატის პასტა
  • 2 ს/კ ხმელი მოცხარი
  • 2 ს/კ ფიჭვის კაკალი
  • 1 ს/კ დაფქული დარიჩინი
  • 1 ს/კ გამხმარი პიტნა
  • 1 ს/კ ხმელი კამა
  • 1 ჩ/კ იამაიკური პილპილი
  • 1 ჩ/კ დაფქული ძირა