ჩებურეკის რეცეპტი
მარტივი და გემრიელი ჩებურეკის რეცეპტი, რომელიც საქონლის ხორცისგან მზადდება თუმცა, შესაძლებელია მომზადდეს ღორის ხორცთან ერთად.
მომზადების წესი
1
დიდ თასში კარგად აურიეთ საქონლის ხორცი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, 1 ჩ/კ მარილი და 1/4 ჭიქა წყალი.
2
ტორტილას შუაში მოათავსეთ დაახლოებით 2 ს/კ ხორცის შიგთავსი და გაანაწილეთ ისე, რომ შექმნათ ნახევარწრე და კიდეებზე დატოვეთ პატარა სიცარიელე. შემდეგ კი მჭიდროდ შეკარით ცომი რომ მიიღოთ ნახევარწრე.
3
ტაფაში ჩაასხით ზეთი (დაახლოებით 1.5-2 ჭიქა), მოათავსეთ ორი ჩებურეკი და შეწვით დაბალ ცეცხლზე. თითო მხარის მოსამზადებლად საჭიროა 2-3 წუთი.
4
თეფშზე დააფინეთ სამზარეულოს ხელსახოცი და დადეთ მომზადებული ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად. მირთმევამდე გააჩერეთ 5 წუთი.
დრო40წთ
პორცია16
კალორია285
ინგრედიენტები
- 450 გრ საქონლის ხორცი
- 1 ტკბილი ხახვი
- 1 ჩ/კ მარილი
- ⅓ ჭიქა ოხრახუში
- ¼ ჭიქა წყალი
- 16 ტორტილა
- 2 ჭიქა მცენარეული ზეთი