ბლინების რეცეპტი
ბლინების რეცეპტი, რომლის დახმარებითაც მიიღებთ მსუბუქ, თხელ და ელასტიურ კონსისტენციას, რომლებიც იდეალურია როგორც ტკბილი, ისე ნებისმიერი სხვა შიგთავსისთვისაც.
მომზადების წესი
დიდ ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ შაქარი და მარილი და კარგად აურიეთ. ასევე ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ რძე და ისიც აურიეთ.
თანდათანობით ჩაასხით რძიანი ნარევი ფქვილში, მუდმივად ურიეთ რომ არ წარმოიქმნას სიმყარეები. დაუმატეთ გამდნარი (მაგრამ არა ცხელი) კარაქი და კარგად აურიეთ.
გაფილტრეთ ცომი წვრილი საცერით, რომ მიიღოთ გლუვი, ერთგვაროვანი მასა.
დააყოვნეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში. ეს დაეხმარება ფქვილს უკეთ გაჯირჯვდეს და ბლინები უფრო ელასტიური გახდება.
გაახურეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე და ოდნავ შეზეთეთ (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქაღალდის ხელსახოცი ზედმეტი ზეთის მოსაშორებლად).
აიღეთ დაახლოებით 60-70 მლ ცომი (1/4 ჭიქა) და ჩაასხით ტაფის ცენტრში. სწრაფად დაატრიალეთ ტაფა, რომ ცომმა დაფაროს მთელი ზედაპირი თხელ ფენად.
დააყოვნეთ დაახლოებით 1-2 წუთი, სანამ კიდეები არ დაიწყებს აწევას და ზედაპირი არ გახდება მშრალი.
ფრთხილად გადმოაბრუნეთ ბლინი მეორე მხარეს 30-40 წამი. გადაიტანეთ მზა ბლინი თეფშზე და გააგრძელეთ დანარჩენი ცომის გამოცხობა.
- 250 გრ ფქვილი
- 500 მლ რძე
- 2 კვერცხი
- 50 გრ გამდნარი კარაქი
- 1 ს/კ შაქარი
- 1/4 ჩ/კ მარილი
- ზეთი ტაფის შესაზეთად