ვაშლის ნამცხვრის რეცეპტი

უგემრიელესი და ბევრისთვის საყვარელი ვაშლის ნამცხვრის რეცეპტი, ხრაშუნა ცომით და ვაშლის რბილი შიგთავსით, რომელიც იდეალური დესერტია.

ნამცხვრები
ვაშლის ნამცხვარი

მომზადების წესი

1

ვაშლი გაფცქვენით, ამოაცალეთ შუაგული და დაჭერით თხლად. ამასობაში, ღუმელი გააცხელეთ 220 გრადუსზე.

2

გაადნეთ კარაქი ჯამში, დაუმატეთ ფქვილი, აურიეთ და ხარშეთ დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ შაქარი, წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3-5 წუთის განმავლობაში.

3

ცომი მოათავსეთ ღვეზელის ჯამში ისე, რომ დაიფაროს ძირი და გვერდები. დარჩენილი ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით დაახლოებით 3 სანტიმეტრის გრძელ ნაჭრებად.

4

მოათავსეთ დაჭრილი ვაშლი ცომიან თასში და ზემოდან დააფინეთ წვრილად დაჭრილი ცომის ნაჭრები, ჰორიზონტალურად და ვერტიკალურად. საბოლოოდ უნდა მიიღოთ ვაშლის ნამცხვარი გისოსის მაგვარი ზედაპირით.

5

შაქრის და კარაქის ნაზავი მოასხით ზემოდან ისე, რომ ჩავიდეს ქვემოთ მოთავსებულ ვაშლის ნაჭრებში. ასევე, წაუსვით ნაზავი ვაშლის ღვეზელის ზედაპირს.

6

გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ ტემპერატურა 175 გრადუსამდე და განაგრძეთ ცხობა სანამ ვაშლი არ გახდება რბილი, 35-45 წუთი.

დრო1სთ 30წთ
პორცია8
კალორია370
ინგრედიენტები
  • 8 პატარა ვაშლი
  • ½ ჭიქა უმარილო კარაქი
  • 3 ს/კ უნივერსალური ფქვილი
  • ½ ჭიქა თეთრი შაქარი
  • ½ ჭიქა ყავისფერი შაქარი
  • ¼ ჭიქა წყალი
  • 1 ორმაგი ქერქის ღვეზელის ცომი