სტაფილოს ნამცხვრის რეცეპტი

ფაფუკი სტაფილოს ნამცხვრის რეცეპტი, იდეალური და მარტივად მოსამზადებელი დესერტი, რომელსაც შეგიძლიათ მოაყაროთ თხილი ან ქიშმიში.

ნამცხვრები
სტაფილოს ნამცხვარი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და ნამცხვრის ცომი ჩააფინეთ გამოსაცხობ ფორმაში ისე, რომ დაიფაროს ძირი და კედლები.

2

გამოაცხვეთ ღუმელში 3-5 წუთის განმავლობაში, მხოლოდ გასამაგრებლად. შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და გადადეთ ცალკე.

3

სტაფილო მოათავსეთ ქვაბში, დაფარეთ წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ დაახლოებით 10 წუთი. გადაწურეთ წყალი და დაჭყლიტეთ სტაფილო გლუვი მასის მიღებამდე.

4

საშუალო თასში აურიეთ სტაფილოს პიურე, შაქარი, კვერცხი, დარიჩინი და ვანილი. მორევისას თანდათან დაამატეთ რძე. მიღებული მასა ჩაასხით გამომცხვარ ცომის ფორმაში.

5

გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ სითბო 175 გრადუსამდე და განაგრძეთ ცხობა 40-45 წუთის განმავლობაში. სტაფილოს ნამცხვარი მირთმევამდე გააგრილეთ.

დრო2სთ 25წთ
პორცია8
კალორია230
ინგრედიენტები
  • 1 გამოუმცხვარი ღვეზელის ფორმა
  • ¾ ჭიქა შაქარი
  • 2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
  • 2 დიდი კვერცხი
  • 1 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
  • 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • ¾ ჭიქა რძე