სტაფილოს ნამცხვრის რეცეპტი
ფაფუკი სტაფილოს ნამცხვრის რეცეპტი, იდეალური და მარტივად მოსამზადებელი დესერტი, რომელსაც შეგიძლიათ მოაყაროთ თხილი ან ქიშმიში.
მომზადების წესი
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და ნამცხვრის ცომი ჩააფინეთ გამოსაცხობ ფორმაში ისე, რომ დაიფაროს ძირი და კედლები.
გამოაცხვეთ ღუმელში 3-5 წუთის განმავლობაში, მხოლოდ გასამაგრებლად. შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და გადადეთ ცალკე.
სტაფილო მოათავსეთ ქვაბში, დაფარეთ წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ დაახლოებით 10 წუთი. გადაწურეთ წყალი და დაჭყლიტეთ სტაფილო გლუვი მასის მიღებამდე.
საშუალო თასში აურიეთ სტაფილოს პიურე, შაქარი, კვერცხი, დარიჩინი და ვანილი. მორევისას თანდათან დაამატეთ რძე. მიღებული მასა ჩაასხით გამომცხვარ ცომის ფორმაში.
გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ სითბო 175 გრადუსამდე და განაგრძეთ ცხობა 40-45 წუთის განმავლობაში. სტაფილოს ნამცხვარი მირთმევამდე გააგრილეთ.
- 1 გამოუმცხვარი ღვეზელის ფორმა
- ¾ ჭიქა შაქარი
- 2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
- 2 დიდი კვერცხი
- 1 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
- 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
- ¾ ჭიქა რძე