ოსტრის რეცეპტი

სურნელოვანი ოსტრის რეცეპტი, რომელიც გამოირჩევა რბილი ხორცით, სანელებლების არომატით და სიცხარით, რაც მას განსაკუთრებულ გემოს აძლევს.

წვნიანი
ოსტრი

მომზადების წესი

1

კუბიკებად დაჭრილი ხორცი ჩაყარეთ ქვაბში, დაამატეთ დაფნა და დაასხით 180-200 მლ წყალი. ხარშეთ 2 საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. ბოლოს, გადაწურეთ და ნახარში შეინახეთ.

2

ხორციან ქვაბში ჩააგდეთ კარაქი, მოაყარეთ მარილი, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, აურიეთ და დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ რამდენიმე წუთი.

3

შემდეგ დაამატეთ კანგაცლილი და დაჭრილი პომიდვრები, მოურიეთ და ხარშეთ დაახლოებით 5 წუთი.

4

დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, ხმელი ქინძი, ტომატის პასტა, წიწაკა და კარგად აურიეთ.

5

ბოლოს ჩაასხით ხორცის ნახარში, მოურიეთ და დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

6

ამის შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში და მოურიეთ. ოსტრი ხარშეთ კიდევ 5 წუთი, დაბალ ცეცხლზე. მიირთვით ცხელი.

დრო1 სთ 30 წთ
პორცია5
კალორია450
ინგრედიენტები
  • 800 გრ საქონლის ხორცი
  • 3 ხახვი
  • 4 პომიდორი
  • 2 დაფნა
  • 2 ნიორი
  • 1 ჩ/კ ხმელი ქინძი
  • 1 ს/კ ცხარე წიწაკა
  • 1 ს/კ ტომატის პასტა
  • 90 გრ კარაქი
  • მარილი და ოხრახუში