ხინკლის რეცეპტი
ყველასთვის საყვარელი და გემრიელი ხინკლის რეცეპტი, რომელსაც აქვს ძალიან არომატული წვენი და მისი მომზადება საკმაოდ ადვილია.
მომზადების წესი
დიდ თასში მოათავსეთ ფქვილი, მარილი, კვერცხი, ზეთი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ წყალი და მოზილეთ, რომ მიიღოთ გლუვი ცომი. მოათავსეთ თასში, გადააფარეთ სველი ტილო და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით.
ამასობაში, დიდ თასში შეურიეთ ღორის და საქონლის ხორცი, დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ქინძი და წიწაკა. დაამატეთ მარილი და პილპილი და ურიეთ სანამ კარგად არ შეერევა ერთმანეთს.
მას შემდეგ, რაც ცომი მზად იქნება, გააბრტყელეთ 1-2 მილიმეტრის სისქემდე. წრიული ფორმის საშუალებით გააკეთეთ ცომის წრეები.
წრიული საჭრელით გამოჭერით მრგვალი ფორმის ცომები. ოდნავ გაწელეთ თითო წრე დიამეტრში და ცენტრში მოათავსეთ შიგთავსი, დაახლოებით 15 გრამი. შეახვიეთ შიგთავსი ცომში ისე, რომ მთლიანად შეიკრას.
დიდი ქვაბით წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. თითი-თითო ხინკალი მოათავსეთ წყალში და ადუღეთ 7-10 წუთის განმავლობაში. მოხარშვის შემდეგ გადმოიტანეთ თასზე, მოაყარეთ პილპილი და მიირთვით ცხელი.
ცომი
- 250 გრ უნივერსალური ფქვილი
- 4 გრ მარილი
- 1 კვერცხი
- 2 ს/კ ზეთი
- ⅓ ჭიქა ცხელი წყალი
შიგთავსი
- 150 გრ ღორის ფარში
- 150 გრ საქონლის ფარში
- ½ ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- 10 გრ ქინძი
- ½ ჩ/კ წიწაკა