ხინკლის რეცეპტი

ყველასთვის საყვარელი და გემრიელი ხინკლის რეცეპტი, რომელსაც აქვს ძალიან არომატული წვენი და მისი მომზადება საკმაოდ ადვილია.

ცომეული
ხინკალი

მომზადების წესი

1

დიდ თასში მოათავსეთ ფქვილი, მარილი, კვერცხი, ზეთი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ წყალი და მოზილეთ, რომ მიიღოთ გლუვი ცომი. მოათავსეთ თასში, გადააფარეთ სველი ტილო და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით.

2

ამასობაში, დიდ თასში შეურიეთ ღორის და საქონლის ხორცი, დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ქინძი და წიწაკა. დაამატეთ მარილი და პილპილი და ურიეთ სანამ კარგად არ შეერევა ერთმანეთს.

3

მას შემდეგ, რაც ცომი მზად იქნება, გააბრტყელეთ 1-2 მილიმეტრის სისქემდე. წრიული ფორმის საშუალებით გააკეთეთ ცომის წრეები.

4

წრიული საჭრელით გამოჭერით მრგვალი ფორმის ცომები. ოდნავ გაწელეთ თითო წრე დიამეტრში და ცენტრში მოათავსეთ შიგთავსი, დაახლოებით 15 გრამი. შეახვიეთ შიგთავსი ცომში ისე, რომ მთლიანად შეიკრას.

5

დიდი ქვაბით წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. თითი-თითო ხინკალი მოათავსეთ წყალში და ადუღეთ 7-10 წუთის განმავლობაში. მოხარშვის შემდეგ გადმოიტანეთ თასზე, მოაყარეთ პილპილი და მიირთვით ცხელი.

დრო1 სთ 35 წთ
პორცია24
კალორია80
ინგრედიენტები

ცომი

  • 250 გრ უნივერსალური ფქვილი
  • 4 გრ მარილი
  • 1 კვერცხი
  • 2 ს/კ ზეთი
  • ⅓ ჭიქა ცხელი წყალი

შიგთავსი

  • 150 გრ ღორის ფარში
  • 150 გრ საქონლის ფარში
  • ½ ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 10 გრ ქინძი
  • ½ ჩ/კ წიწაკა