ელარჯის რეცეპტი
უმარტივესი ელარჯის რეცეპტი, რომელიც სამეგრელოს გამორჩეული და ყოველთვის სასურველი კერძია ნებისმიერ სუფრაზე.
მომზადების წესი
ღრმა ქვაბში მოათავსეთ ღერღილი და დაფარეთ წყლით. რაც ზედაპირზე ამოვა, გადაყარეთ. გაიმეორეთ პროცესი სანამ ფქვილ საბოლოოდ არ გაირეცხება.
დასრულების შემდეგ გარეცხილ ღერღილს დაუმატეთ 1 ლიტრი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე, დროდადრო ურიეთ. როცა ადუღდება, განაგრძეთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე 30-35 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ სიმინდის ფქვილი, განაგრძეთ ხარშვა 15 წუთით დაბალ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ურიეთ. უნდა მიიღოთ ფაფის მსგავსი სქელი მასა.
ამასობაში დაჭერით სულგუნი და დაამატეთ ქვაბში. საჭიროა კარგად ამოურიოთ, დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, რომ ერთმანეთში კარგად აიზილოს.
საბოლოოდ უნდა მიიღოთ ღომის მსგავსი, თუმცა, ელასტიკური კონსისტენცია. ელარჯი თეფშზე გადმოიტანეთ სველი ჩოგნით და მიირთვით ცხელი.ავიდან აიცილოთ ელარჯი კოვზზე.
- 200 გრ ღერღილი
- 4 ს/კ სიმინდის ფქვილი
- 1 კგ სულგუნი