ხალადეცის რეცეპტი
პოპულარული და გემრიელი ხალადეცის რეცეპტი, რომელიც უხდება ნებისმიერი ტიპის სუფრას და არის შესანიშნავი დამატებითი კერძი.
მომზადების წესი
1
ღორის თავ-ფეხი მოათავსეთ ქვაბში, დაფარეთ წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ რამდენიმე წუთი.
2
გადააქციეთ წყალი და ხორცს დაამატეთ სტაფილო, ხახვი, დაფნის ფოთოლი, ნიორი და წიწაკა. დაფარეთ წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 3 საათი.
3
ადუღების შემდეგ წვენი გადაიტანეთ ცალკე კონტეინერში და შეაზავეთ. ის უნდა იყოს მარილიანი. ხორცს კი მოაცილეთ ძვლები და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
4
დაჭრილი ხორცი მოათავსეთ პატარა თასებში, გემოსთვის შეგიძლიათ დაამატოთ მოხარშული სტაფილოც. ზემოდან დაასხით ნახარში და შეინახეთ მაცივარში მთელი ღამით.
5
ხალადეცი შეგიძლიათ მიირთვათ მდოგვთან ან ძმართან ერთად და გაამდიდრეთ თქვენი საახალწლო სუფრა.
დრო4 სთ 15 წთ
პორცია6
კალორია230
ინგრედიენტები
- ღორის თავ-ფეხი
- 2 სტაფილო
- 2 ხახვი
- 3 დაფნის ფოთოლი
- 2 კბილი ნიორი
- წითელი წიწაკა
- მარილი