მჭადის რეცეპტი

ტრადიციული ქართული მჭადის რეცეპტი, რომლითაც შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ პური და შესანიშნავია სხვადასხვა კერძთან ან სალათასთან მისაყოლებლად.

ცომეული
ორი მჭადი თეფშზე

მომზადების წესი

1

სიმინდის ფქვილს მოაყარეთ მარილი (გემოვნებით), დაუმატეთ წყალი და მოზილეთ ხელით. უნდა მიიღოთ შეკრული მასა, თუმცა უნდა იყოს სველი.

2

მომზადების შემდეგ, ხელით გააკეთეთ ცომის ბურთულები და ხელით გააბრტყელეთ, რომ მიიღოთ ოვალური ფორმის მჭადები. სისქე დაახლოებით 2-3 სანტიმეტრი.

3

შემდეგ გააცხელეთ ტაფა, მოასხით ზეთი და მოათავსეთ მჭადები. თითო მხარე შეწვით 5-6 წუთის განმავლობაში და უნდა მიიღოს ოქროსფერი შეფერილობა.

4

მჭადი უხდება თითქმის ყველა კერძს და განსაკუთრებით გემრიელია ლობიოსთან და მწნილთან ერთად.

დრო30 წთ
პორცია6
კალორია200
ინგრედიენტები
  • 400 გრ სიმინდის ფქვილი
  • 1/4 ჩ/კ მარილი
  • 1 ჭიქა ცივი წყალი
  • მარილი