სამარხვო კექსის რეცეპტი
ფაფუკი სამარხვო კექსის რეცეპტი, რომლისთვისაც დაგჭირდებათ კაკაო, ფორთოხლის ან სხვა ხილის წვენი და სულ რამდენიმე დამატებითი ინგრედიენტი.

მომზადების წესი
1
საშუალო ზომის თასში ერთმანეთში კარგად აურიეთ ზეთი და შაქარი, შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლის წვენი, სოდა და კიდევ ერთხელ აურიეთ.
2
ძმარი აურიეთ დაახლოებით ნახევარ ჭიქა წყალში და ჩაასხით თასში არსებულ მასას და მოურიეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
3
ბოლოს კი დაუმატეთ კაკაო და ფქვილი, კარგად აურიეთ ერთმანეთში და მიღებული მასა მოათავსეთ სასურველ საცხობ ფორმაში.
4
ღუმელი გააცხელეთ 170-175 გრადუსზე, შედგით სამარხვო კექსი და გამოაცხვეთ ერთი საათის განმავლობაში. ყურადღებით იყავით, რომ არ დაიწვას.
5
გამოცხობის შემდეგ კი, შეგიძლიათ მორთოთ ხილით, თხილეულით, ქიშმიშით ან მოასხათ სასურველი სიროფი ან მინანქარი.
დრო1 სთ 30 წთ
პორცია12
კალორია240
ინგრედიენტები
- 3 ჭიქა ფქვილი
- 6 ს/კ კაკაო
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ს/კ სოდა
- 1 ს/კ ვანილი
- 250 მლ ფორთოხლის წვენი
- 1/4 ჭიქა ზეთი
- 2 ს/კ ძმარი