კალცონეს რეცეპტი
კალცონე არის იტალიური ცომეული, რომელიც წარმოადგენს ნახევარწრიულ, გახურებულ პურს, შევსებულს გემრიელი ინგრედიენტებით. კალცონეს რეცეპტი გთავაზობთ სრულყოფილ ინსტრუქციას იმისათვის, რომ მარტივად მოამზადოთ ეს უგემრიელესი საკვები.
მომზადების წესი
ინგრედიენტების მოსამზადებლად, დაჭერით სალიამი და პეპერონი, გახეხეთ მოცარელა და წვრილად დაჭერით რიკოტა და პარმეზანი.
გააცხელეთ ღუმელი 245 გრადუსზე, საცხობ ფირფიტას გადაუსვით პერგამენტის ქაღალდი ან შეასხურეთ ზეთი.
ცომი გაყავით 8 თანაბარი ზომის ნაჭრად, გააბრტყელეთ თითოეული ნაჭერი დაახლოებით 6 მმ სისქის წრეებად.
თითოეული წრის ნახევარზე მოვათავსოთ პიცის სოუსი, რიკოტა, პეპერონი, სალამი და გახეხილი მოცარელა. ცომის კიდეები დატოვეთ სუფთა, რადგან მარტივად შეძლოთ კალცონეს შეკვრა. ბოლოს კი გადაახვიეთ, რომ მიიღოთ ნახევარწრე და კარგად შეკარით.
კალცონეს ნაჭრები მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე ისე, რომ ნაჭრები ერთმანეთს არ ეხებოდნენ. თითოეული კალცონეს გაუკეთეთ თითო ან რამდენიმე პატარა ნახვრეტი. ზემოდან წაუსვით ზეთი და მოაყარეთ პარმეზანი.
ღუმელში გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- 900 გრ პიცის ცომი
- 245 გრ პიცის სოუსი
- 110 გრ პეპერონი
- 55 გრ სალიამი
- 225 გრ მოცარელა
- 246 გრ რიკოტა ყველი
- 2 ს/კ ზეთი
- 50 გრ ყველი პარმეზანი