ამერიკული ნამცხვრის რეცეპტი

ამერიკული ნამცხვრის უმარტივესი რეცეპტი ზუსტი ინგრედიენტებით და მარტივი ინსტრუქციით. მოამზადეთ უგემრიელესი დესერტი, რომელიც ნებისმიერ სიტუაციას მოუხდება.

ნამცხვრები
ამერიკული ნამცხვარი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე და საცხობის ფურცელზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი, სოდა, გამაფხვიერებელი და მარილი.

3

კარგად ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი და ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები და ვანილი დაახლოებით 1 წუთის განმავლობაში.

4

ათქვეფილ მასას შეურიეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, მოურიეთ კარგად შერევისთვის და ბოლოს, დაამატეთ შოკოლადის ნატეხები და კიდევ მოურიეთ.

5

მიღებული მასისგან გააკეთეთ სასურველი ზომის ბურთულები და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, ერთმანეთისგან მოშორებით. მთავარია გაშლის დროს ერთმანეთს არ შეერიოს.

6

გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას. გამოცხობის შემდეგ გააჩერეთ საცხობ ფირფიტაზე 5 წუთით, რის შემდეგაც შეგიძლიათ მიირთვათ.

დრო50წთ
პორცია36
კალორია183
ინგრედიენტები
  • 230 გრ კარაქი
  • 230 გრ შაქარი
  • 215 გრ ყავისფერი შაქარი
  • 2 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 2 კვერცხი
  • 410 გრ უნივერსალური ფქვილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 1 ჩ/კ ზღვის მარილი
  • 400 გრ შოკოლადი