გუფთის რეცეპტი

არომატული და ნოყიერი გუფთის რეცეპტი, რომელიც იდეალური წვნიანი კერძია ოჯახური სადილისთვის და სტუმრების გასამასპინძლებლად.

წვნიანი
გუფთა

მომზადების წესი

1

მზა ფარშს დაუმატეთ 100 გრ ნახევრად მოხარშული ბრინჯი, გატარებული ხახვი, ქინძი, წიწაკა, უცხო სუნელი, მარილი გემოვნებით და კვერცხი. კარგად აურიეთ და გააკეთეთ პატარა ბურთულები.

2

საშუალო ზომის ქვაბში ჩაასხით 2 ლიტრი წყალი, ჩაყარეთ ხორცის ბურთულები და დადგით ცეცხლზე. ადუღების შემდეგ დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და დარჩენილი ბრინჯი.

3

ტაფაში მოშუშეთ ხახვი, სტაფილო, უცხო სუნელი და პილპილი. რამდენიმე წუთის შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, მოშუშეთ 5 წუთის განმავლობაში და შემდეგ დაუმატეთ გუფთას.

4

გუფთა კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ, ჩააჭერით ქინძი, რეჰანი და მარილით გემოვნებით.

დრო2 სთ
პორცია6
კალორია350
ინგრედიენტები
  • 2 ლ წყალი
  • 1 კგ ფარში
  • 160 გრ ბრინჯი
  • 3 ხახვი
  • 3 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 1 პომიდორი
  • 1 კვერცხი
  • 0.5 ჩ/კ უცხო სუნელი
  • ქინძი, რეჰანი
  • დაფქული წითელი წიწაკა, მარილი