ქაბაბის რეცეპტი

მადისაღმძვრელი ქაბაბის რეცეპტი, რომელსაც აქვს წვნიანი შიგთავსი და გამოირჩევა განსაკუთრებული, აღმოსავლური არომატით.

კერძები
ქაბაბი თეთრ თეფშზე

მომზადების წესი

1

დიდ თასში მოათავსეთ ფარში, 2 ცალი წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, დაფქული ქინძი, ძირა, პაპრიკა, მარილი, პილპილი, კაიენის წიწაკა და კარგად აურიეთ.

2

მიღებული ხორცის მასა გაყავით რვა, ან სასურველი რაოდენობის თანაბარ ნაწილად, მიეცით მოგრძო ფორმა და ჩამოაცვით შამფურებზე.

3

გააცხელეთ გრილი საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე და ქაბაბი შეწვით დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხარე კარგად შეიწვას.

4

როდესაც მზად იქნება, გადმოიღეთ გრილიდან და ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ახალი ქინძი, 1 ცალი დაჭრილი წითელი ხახვი და ბროწეულის მარცვლები.

დრო40 წთ
პორცია8
კალორია300
ინგრედიენტები
  • 1 კგ საქონლის ფარში
  • 3 ხახვი
  • 6 კბილი ნიორი
  • 2 ჩ/კ დაფქული ქინძი
  • 2 ჩ/კ დაფქული ძირა
  • 2 ჩ/კ პაპრიკა
  • 3 ჩ/კ ზღვის მარილი
  • 1/2 ჩ/კ კაიენის წიწაკა
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი ქინძი
  • პილპილი