ქაბაბის რეცეპტი
მადისაღმძვრელი ქაბაბის რეცეპტი, რომელსაც აქვს წვნიანი შიგთავსი და გამოირჩევა განსაკუთრებული, აღმოსავლური არომატით.

მომზადების წესი
1
დიდ თასში მოათავსეთ ფარში, 2 ცალი წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, დაფქული ქინძი, ძირა, პაპრიკა, მარილი, პილპილი, კაიენის წიწაკა და კარგად აურიეთ.
2
მიღებული ხორცის მასა გაყავით რვა, ან სასურველი რაოდენობის თანაბარ ნაწილად, მიეცით მოგრძო ფორმა და ჩამოაცვით შამფურებზე.
3
გააცხელეთ გრილი საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე და ქაბაბი შეწვით დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხარე კარგად შეიწვას.
4
როდესაც მზად იქნება, გადმოიღეთ გრილიდან და ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ახალი ქინძი, 1 ცალი დაჭრილი წითელი ხახვი და ბროწეულის მარცვლები.
დრო40 წთ
პორცია8
კალორია300
ინგრედიენტები
- 1 კგ საქონლის ფარში
- 3 ხახვი
- 6 კბილი ნიორი
- 2 ჩ/კ დაფქული ქინძი
- 2 ჩ/კ დაფქული ძირა
- 2 ჩ/კ პაპრიკა
- 3 ჩ/კ ზღვის მარილი
- 1/2 ჩ/კ კაიენის წიწაკა
- 1/2 ჭიქა დაჭრილი ქინძი
- პილპილი