კაკაოს ნამცხვრის რეცეპტი

სახლში მომზადებული კაკაოს ნამცხვრის რეცეპტი, ფაფუკი და ნოტიო ნამცხვარი შოკოლადის არომატით ჩაისთან და ყავასთან მისაყოლებლად.

ნამცხვრები
კაკაოს ნამცხვარი

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე და საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

2

თასში აურიეთ შაქარი, ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი. დაუმატეთ კვერცხი, რძე, ზეთი და ვანილი. მიქსერით ურიეთ 2 წუთის განმავლობაში, საშუალო სიჩქარით.

3

შეურიეთ მდუღარე წყალი და მოურიეთ რომ ძალიან თხელი არ იყოს. ბოლოს კი ჩაასხით საცხობ ფორმებში.

4

გამოაცხვეთ ღუმელში 30-35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გამოიღეთ და კაკაოს ნამცხვარი დატოვეთ ფორმებში 10 წუთით. ბოლოს ამოიღეთ და გააგრილეთ ბოლომდე.

დრო1 სთ
პორცია24
კალორია160
ინგრედიენტები
  • ¾ ჭიქა კაკაო
  • 2 ჭიქა თეთრი შაქარი
  • 1 ¾ ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
  • 1 ½ ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 1 ½ ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 2 დიდი კვერცხი
  • 1 ჭიქა რძე
  • ½ ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი