კუსკუსის სუპის რეცეპტი
უგემრიელესი და არომატული კუსკუსის სუპის რეცეპტი, ქათმის ხორცით და სხვადასხვა ბოსტნეულით. მისი მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.
მომზადების წესი
საშუალო ცეცხლზე ქვაბით დადგით ზეითუნის ზეთი და გაცხელების შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ნიახური, გახეხილი სტაფილო და 1/4 ჩ/კ მარილი და პილპილი. მოშუშეთ და ურიეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.
ამის შემდეგ, დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, გახეხილი ჯანჯაფილი, ქარის ფხვნილი, კურკუმა და ქონდარა. შეგიძლიათ გემოვნებით დაამატოთ მარილი და პილპილი. ურიეთ 1 წუთი და დაამატეთ ქათმის ხორცი, ბულიონი და დაფნა.
წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ შეურიეთ კუსკუსი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი და თავდახურული მოხარშეთ 20 წუთის განმავლობაში, კუსკუსის დარბილებამდე და ხორცის მოხარშვამდე.
კუსკუსის სუპი გადმოდგით ცეცხლიდან, ამოიღეთ ქათმის მკერდი, დაჭერით წვრილად და ბარდასთან და ოხრახუშთან ერთად ჩააბრუნეთ ქვაბში და კარგად აურიეთ.
სურვილისამებრ, შეიძლება დაამატოთ ლიმონის წვენი სიმჟავისთვის. გადაიტანეთ თეფშებში და მიირთვით თბილ ან გახუხულ პურთან ერთად.
- 1 ჭიქა კუსკუსი
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
- 1 ხახვი
- 1 ჭიქა ნიახური
- 1 ჭიქა სტაფილო
- 1 ს/კ ნიორი
- 2 ჩ/კ ჯანჯაფილი
- 1/2 ჩ/კ ქარის ფხვნილი და კურკუმა
- 1/4 ჩ/კ ხმელი ქონდარა
- 1 დაფნის ფოთოლი
- 450 გრ ქათმის მკერდი
- 7 ჭიქა ქათმის ბულიონი
- 2 ს/კ ოხრახუში
- 3/4 ჭიქა ბარდა
- პილპილი და ზღვის მარილი