ლანგოსის რეცეპტი

ლანგოსის რეცეპტი, რომელიც არის ძალიან გემრიელი ტრადიციული უნგრული ცომისგან დამზადებული კერძი კარტოფილის შიგთავსით.

ცომეული
უნგრული ლანგოსი

მომზადების წესი

1

მოხარშული და დაჭყლეტილი კარტოფილი მოათავსეთ თასში საფუართან, შაქართან, ზეთთან, მარილთან და რძესთან ერთად. ინგრედიენტები აზილეთ ერთმანეთში.

2

ამის შემდეგ მოზილეთ ცომი (ის უნდა იყოს რბილი), გადაიტანეთ დაზეთილ თასში და გადააფარეთ სამზარეულოს ტოლო. ცომი ასეთ მდგომარეობაში გააჩერეთ 1 საათით.

3

ამის შემდეგ, ცომი გაყავით ოთხ ნაწილად, გააკეთეთ ოთხი ბურთულა, მოათავსეთ ფქვილიან დაფაზე, გადააფარეთ და გააჩერეთ 20 წუთი. ამასობაში, ტაფით გააცხელეთ მზესუმზირას ზეთი (დაახლოებით 0.5-1 ჭიქა) 180 გრადუსზე.

4

ლანგოსის თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ, ოდნავ გაწელეთ და შეწვით ზეთში ოქროსფერი შეფერილობის მიღებამდე. ზეთიდან ამოღების შემდეგ წაუსვით დაჭყლეტილი ნიორი და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

დრო1სთ 20წთ
პორცია4
კალორია310
ინგრედიენტები
  • 2 მოხარშული კარტოფილი
  • 2 ½ ჩ/კ საფუარი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 210 გრ ფქვილი
  • 1 ჩ/კ ზეთი
  • 3/4 ჩ/კ მარილი
  • 120 მლ რძე
  • მზესუმზირას ზეთი
  • 2 კბილი ნიორი
  • არაჟანი
  • გახეხილი ყველი