ქადის რეცეპტი

ყველასთვის საყვარელი ქადის რეცეპტი, უგემრიელესი ნამცხვარი რომელიც საკმაოდ მარტივად მზადდება და უხდება ნებისმიერი ტიპის სუფრას.

ნამცხვრები
სომხური ქადა თეფშზე

მომზადების წესი

1

თასში მოათავსეთ ოდნავ დარბილებული, 500 გრ მარგარინი, 2 ჭიქა ფქვილი მოზილეთ. შემდეგ დაამატეთ სოდა, ძმარი, ერთი კვერცხი, მაწონი და კარგად მოზილეთ.

2

კარგად შერევის შემდეგ, დაამატეთ ცოტა ფქვილი და მოზილეთ ცომი. შემდეგ რამდენჯერმე გააბრტყელეთ, გადაახვიეთ და მოზილეთ.

3

შიგთავსის მოსამზადებლად 2 ჭიქა ფქვილი, შაქარი, დარჩენილი მარგარინი და ვანილი მოათავსეთ ტაფაზე, ძალიან დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ სანამ მარგარინი ბოლომდე არ გადნება.

4

მომზადებული ცომი გააბრტყელეთ, ზემოდან დაადეთ შიგთავსი, გადაახვიეთ რულეტის სტილში და სასურველია ზემოდან წაუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და მოაყაროთ შაქარი.

5

ქადა გამოაცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში, 170-180 გრადუსზე, სანამ მოყავისფრო-მოწითალო შეფერილობას არ მიიღებს.

დრო1 სთ 30 წთ
პორცია10
კალორია350
ინგრედიენტები
  • 550 გრ მარგარინი
  • 500 მლ მაწონი
  • 3 ჭიქა შაქარი
  • 4 ჭიქა ფქვილი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1 ვანილი
  • ძმარი