ქათმის წვნიანის რეცეპტი

უგემრიელესი ქათმის წვნიანის განახლებული რეცეპტი, რომელიც ნამდვილად შეგაყვარებთ თავს. გამორჩეულია კონსისტენციით და მოსამზადებლადაც მარტივია.

წვნიანი
ქათმის წვნიანის რეცეპტი

მომზადების წესი

1

დაჭერით ქათმის ხორცი სასურველ ნაჭრებად, სტაფილო კუბიკებად, ხახვი წვრილად, წიწაკა ზოლებად.

2

გააცხელეთ კარაქი ქვაბში და მოშუშეთ ხახვი 5 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ სტაფილო და წიწაკა, შეწვით 5-7 წუთი.

3

ჩაყარეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ 2-3 წუთი. თანდათანობით დაასხით ბულიონი, მუდმივად ურიეთ 5 წუთის განმავლობაში.

4

დაამატეთ ქათმის ხორცის ნაჭრები, აადუღეთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთი.

5

ჩაასხით ნაღები, დაამატეთ სანელებლები და მწვანილი, ხარშეთ კიდევ 5 წუთი.

დრო1 სთ 10 წთ
პორცია4
კალორია400
ინგრედიენტები
  • 500 გ ქათმის ხორცი
  • 2 ც სტაფილო
  • 1 ც ხახვი
  • 1 ც ბულგარული წიწაკა
  • 2 ს/კ კარაქი
  • 2 ს/კ ფქვილი
  • 1 ლ ქათმის ბულიონი
  • 200 მლ ნაღები (15-20%)
  • ოხრახუში, კამა
  • მარილი, პილპილი, დაფქული პაპრიკა