შოკოლადის რულეტის რეცეპტი
შოკოლადის რულეტის რეცეპტი, რომლის დახმარებით შეძლებთ მოამზადოთ ტკბილი და ფუმფულა ნამცხვარი კრემიანი შიგთავსით.
მომზადების წესი
გააცხელეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და მოათავსეთ საცხობი პერგამენტი.
კვერცხის ცილა, ლიმონის წვენი და ცოტა მარილი ათქვიფეთ მიქსერით. დაუმატეთ 1 ს/კ შაქარი და ათქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი თითო-თითო კოვზით (მოიტოვეთ 30 გრ), სანამ მასა არ გახდება სქელი.
დაუმატეთ კაკაო და სიმინდის სახამებელი. მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმებში და გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში. გასაციებლად დატოვეთ ფორმაში.
შიგთავსის მოსამზადებლად შოკოლადი და ნაღები მოათავსეთ ცეცხლგამძლე თასში, ჩადეთ მდუღარე წყალში და ურიეთ სანამ არ გადნება. გადმოდგით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურამდე. კრემის შიგთავსისთვის, ათქვიფეთ ნაღები და 30 გრ შაქარი.
ამოიღეთ ფორმიდან და მოაცილეთ პერგამენტი. გაჭერით ხაზი, კიდიდან 2 სმ დაშორებით. წაუსვით შოკოლადის შიგთავსი და კრემი, შემდეგ მოასხით კარამელის სოუსის უმეტესი ნაწილი. მოაყარეთ ზღვის მარილი და და შიგთავსი კარგად გადაანაწილეთ დანით.
ამის შემდეგ, გადაახვიეთ და შოკოლადის რულეტი მზად არის. შეგიძლიათ მოასხათ დარჩენილი კარამელის სოუსი.
- 5 კვერცხის ცილა
- 250 გრ შაქარი
- 60 გრ კაკაო
- 100 გრ შავი შოკოლადი
- 250 მლ ორმაგი კრემი
- 1 ჩ/კ ლიმონის წვენი
- 1 ჩ/კ სიმინდის სახამებელი
- 100 გრ კარამელის სოუსი
- ზღვის მარილი
- მცენარეული ზეთი