სტრომბოლის რეცეპტი

უგემრიელესი იტალიური სტრომბოლის რეცეპტი, რომელიც მზადდება რამდენიმე სახის ყველისგან, ხორცისგან და არის დელიკატური ცომეული. შეიგრძენით ნამდვილი იტალიური გემო.

ცომეული
დაჭრილი სტრომბოლი

მომზადების წესი

1

ღუმელი გააცხელეთ 175 გრადუსზე. ხის საჭრელ დაფაზე მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი მართკუთხა ფორმებად, დაახლოებით 20×30 სმ.

2

გამდნარი კარაქი შეურიეთ დაჭყლეტილ ნიორს, ათქვიფეთ და წაუსვით ცომს. ამის შემდეგ, ხორცი და ყველი დაალაგეთ ცომზე.

3

მჭიდროდ გადაახვიეთ ცომი და ინგრედიენტები და მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.

4

ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი ფუნჯის დახმარებით და მოაყარეთ იტალიური სუნელი და დაფქული ნიორი.

5

შედგით ღუმელის ქვედა თაროზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან, მოაყარეთ პარმეზანი და კიდევ გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში.

დრო40წთ
პორცია9
კალორია639
ინგრედიენტები
  • 700 გრ პიცის ცომი
  • 8 ნაჭერი ლორი
  • 8 ნაჭერი კაპოკოლო
  • 8 ნაჭერი პროვოლონის ყველი
  • 8 ნაჭერი მოცარელა
  • 8 ნაჭერი სალიამი
  • 8 ნაჭერი პროშუტინი
  • 2 ს/კ კარაქი
  • 1/2 ჩ/კ ნიორი
  • 1 ათქვეფილი კვერცხი
  • 1 ს/კ იტალიური სუნელი
  • 1 ს/კ დაფქული ნიორი
  • პარმეზანი
  • ახალი რეჰანი და ოხრახუში
  • მარინარას სოუსი