დარიჩინის ფუნთუშას რეცეპტი

სახლში მოსამზადებელი დარიჩინის ფუნთუშას რეცეპტი, რომელსაც აქვს საოცარი სურნელი, არომატი და არის ერთ-ერთი საუკეთესო დესერტი.

დესერტები
დარიჩინის ფუნთუშა

მომზადების წესი

1

გააცხელეთ რძე, წყალი და 1/4 ჭიქა კარაქი ერთად ქვაბში საშუალო ცეცხლზე, დაახლოებით 5 წუთი. შემდეგ გააციეთ 1-2 წუთი და დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი. ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, თეთრი შაქარი, მარილი და საფუარი.

2

ჩაასხით რძის ნარევი და ფქვილის ნარევის 1/3 თასში, ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ დატენიანდება. დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილის ნაზავი, სანამ ცომი არ შესქელდება.

3

მოზილეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 8 წუთის განმავლობაში. მოათავსეთ თავდახურულ თასში და დატოვეთ მშრალ, თბილ ადგილას, სანამ ზომაში გაორმაგდება, 1-2 საათის განმავლობაში.

4

დაჭერით და გააბრტყელეთ ცომი დაახლოებით 40×30 სმ მართკუთხედებად და თანაბრად გადაუსვით 1/4 ჭიქა კარაქი. თასში აურიეთ ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი და თანაბრად მოაყარეთ ცომს. შემოახვიეთ მოკლე მხრიდან და დაჭერით 12 თანაბარ რულეტად.

5

შემდეგ მოათავსეთ ცხიმწასმულ მინის საცხობ ფორმაში, დააფარეთ და დატოვეთ მშრალ, თბილ ადგილას, 8 საათის განმავლობაში.

6

გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე და გამოაცხვეთ დარიჩინის ფუნთუშა ოქროსფერ შეფერილობამდე, დაახლოებით 20 წუთი.

7

მინანქრისთვის, თასში ათქვიფეთ კრემის ყველი, 1 სუფრის კოვზი კარაქი, რძე და ვანილის ექსტრაქტი ელექტრო მიქსერის გამოყენებით, სანამ კრემისებრი გახდება. ნელ-ნელა აურიეთ საკონდიტრო შაქარში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

8

გამოიღეთ დარიჩინის ხვეულები ღუმლიდან, გადმობრუნებული მოათავსეთ გასაგრილებლად, 5-10 წუთით და შემდეგ მოასხით მინანქარი.

დრო10 სთ
პორცია12
კალორია400
ინგრედიენტები

ცომი

  • ½ ჭიქა რძე
  • ¼ ჭიქა კარაქი
  • 3 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
  • ½ ჭიქა შაქარი
  • ½ ჩ/კ მარილი
  • 1 შეფუთვა საფუარი
  • 1 კვერცხი

შიგთავსი

  • ¼ ჭიქა კარაქი
  • 1 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
  • 1 ს/კ დაფქული დარიჩინი

მინანქარი

  • 90 გრ ნაღების ყველი
  • 1 ს/კ კარაქი
  • 1 ს/კ რძე
  • ½ ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 2 ჭიქა საკონდიტრო შაქარი