დარიჩინის ფუნთუშას რეცეპტი
სახლში მოსამზადებელი დარიჩინის ფუნთუშას რეცეპტი, რომელსაც აქვს საოცარი სურნელი, არომატი და არის ერთ-ერთი საუკეთესო დესერტი.

მომზადების წესი
გააცხელეთ რძე, წყალი და 1/4 ჭიქა კარაქი ერთად ქვაბში საშუალო ცეცხლზე, დაახლოებით 5 წუთი. შემდეგ გააციეთ 1-2 წუთი და დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი. ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, თეთრი შაქარი, მარილი და საფუარი.
ჩაასხით რძის ნარევი და ფქვილის ნარევის 1/3 თასში, ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ დატენიანდება. დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილის ნაზავი, სანამ ცომი არ შესქელდება.
მოზილეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 8 წუთის განმავლობაში. მოათავსეთ თავდახურულ თასში და დატოვეთ მშრალ, თბილ ადგილას, სანამ ზომაში გაორმაგდება, 1-2 საათის განმავლობაში.
დაჭერით და გააბრტყელეთ ცომი დაახლოებით 40×30 სმ მართკუთხედებად და თანაბრად გადაუსვით 1/4 ჭიქა კარაქი. თასში აურიეთ ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი და თანაბრად მოაყარეთ ცომს. შემოახვიეთ მოკლე მხრიდან და დაჭერით 12 თანაბარ რულეტად.
შემდეგ მოათავსეთ ცხიმწასმულ მინის საცხობ ფორმაში, დააფარეთ და დატოვეთ მშრალ, თბილ ადგილას, 8 საათის განმავლობაში.
გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე და გამოაცხვეთ დარიჩინის ფუნთუშა ოქროსფერ შეფერილობამდე, დაახლოებით 20 წუთი.
მინანქრისთვის, თასში ათქვიფეთ კრემის ყველი, 1 სუფრის კოვზი კარაქი, რძე და ვანილის ექსტრაქტი ელექტრო მიქსერის გამოყენებით, სანამ კრემისებრი გახდება. ნელ-ნელა აურიეთ საკონდიტრო შაქარში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გამოიღეთ დარიჩინის ხვეულები ღუმლიდან, გადმობრუნებული მოათავსეთ გასაგრილებლად, 5-10 წუთით და შემდეგ მოასხით მინანქარი.
ცომი
- ½ ჭიქა რძე
- ¼ ჭიქა კარაქი
- 3 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
- ½ ჭიქა შაქარი
- ½ ჩ/კ მარილი
- 1 შეფუთვა საფუარი
- 1 კვერცხი
შიგთავსი
- ¼ ჭიქა კარაქი
- 1 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
- 1 ს/კ დაფქული დარიჩინი
მინანქარი
- 90 გრ ნაღების ყველი
- 1 ს/კ კარაქი
- 1 ს/კ რძე
- ½ ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
- 2 ჭიქა საკონდიტრო შაქარი