სოუსი ნებისმიერი კერძისთვის შესანიშნავი დამატებაა, რომელიც მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ სახლში. მისი საშუალებით კერძი ხდება უფრო არომატული.
ამ სტატიაში ჩამოთვლილია სოუსების რეცეპტები, რომლის მომზადებაც არის ძალიან მარტივი და მოითხოვს წარმოუდგენლად ცოტა დროს.
1. გუაკამოლე
ეს არის კლასიკური და ჯანსაღი სოუსი, რომელიც განსაკუთრებით უხდება ჩიფსებს და სხვა წასახემსებელს. მისი ნაზი, სუნელებით გამდიდრებული გემო დიდ შთაბეჭდილებას მოახდენს ყველა ადამიანზე.
გუაკამოლეს რეცეპტი საუკეთესო საშუალებაა მის მოსამზადებლად, რისთვისაც რამდენიმე ინგრედიენტია საჭირო. მოიმარაგეთ ავოკადო, პომიდორი, მწვანილები და ის რამდენიმე წუთში მზად იქნება.
2. სალა
სალსას სოუსი თავისი სიმარტივით და ფერადოვნებით ყველაფერს გაამშვენიერებს. მისი ცოცხალი ინგრედიენტები და სუნელები განუმეორებელ გემოს ქმნიან, რომელიც ძალიან უხდება მექსიკურ ტაკოს.
მისი მომზადება მარტივია – დაჭერით ინგრედიენტები და აურიეთ ერთმანეთში. ასევე, შეგიძლიათ გააკონტროლოთ მისი სიცხარის დონე ჰალაპენიოს დამატებით ან შემცირებით.
3. კეტჩუპი
კეტჩუპი არის მარტივად მოსამზადებელი სოუსი, რომელიც უხდება თითქმის ყველა შემწვარ კერძს. მის მოსამზადებლად საჭიროა რამდენიმე ბუნებრივი ინგრედიენტი და ძალიან ცოტა დრო.
შეგიძლიათ მომზადების შემდეგ შეინახოთ მაცივარში და მოგვიანებით გამოიყენოთ. მისი მირთმევა შეიძლება შემწვარ კარტოფილთან, ხორცთან, ბურგერთან და სხვა საკვებთან ერთად.
4. ტერიაკი
ტერიაკი შესანიშნავი სოუსია აზიური კერძებისთვის, რომელიც განუმეორებელ არომატს მატებს ხორცს, ბოსტნეულს ან თუნდაც სუშის. მისი ტკბილი და ოდნავ მწარე გემო უნიკალურს ხდის კერძს.
ტერიაკის სოუსის რეცეპტი არის საკმაოდ მარტივი და საკმაოდ მოკლე დროში შეიძლება მისი მომზადება. დამატებით, არის საკმაოდ დაბალკალორიული.
5. ჰუმუსი
მრავალფეროვანი და სასარგებლო სოუსი, რომლის ისტორია შუა აღმოსავლეთიდან მოდის და განსაკუთრებით უხდება ცოცხალ ბოსტნეულს. მის მომზადებაში დახარჯავთ ძალიან ცოტა დროს და ინგრედიენტს.
ამისთვის კი ჰუმუსის რეცეპტი დაგჭირდებათ, სადაც ჩამოთვლილია ყველა საჭირო პროდუქტი და მომზადების მარტივი საფეხურები. შედეგად მიიღებთ საოცრად გემრიელ, გლუვი ტექსტურის მქონე სოუსს.
შეჯამება
ეს მადის აღმძვრელი სოუსები თქვენს მიერ მომზადებულ კერძებს სრულიად განსხვავებულ და საოცარ არომატს შემატებს. მათი მომზადება კი მარტივია, არ მოითხოვს დიდ ძალისხმევას და დროს.