სტეიკის რეცეპტი
რბილი და არომატული სტეიკის რეცეპტი, ნივრიან კარაქთან ერთად მარტივად მოსამზადებელი კერძი, რომელიც პირში დნება.
მომზადების წესი
1
გააცხელეთ ტაფა ან გრილი მაღალ ცეცხლზე და წაუსვით ზეთი. გაადნეთ კარაქი პატარა ქვაბში საშუალო ან დაბალ ცეცხლზე.
2
კარაქს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და ნივრის ფხვნილი და აურიეთ. სტეიკის თითო ნაჭერს ორივე მხარეს მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
3
მოათავსეთ ხორცი ტაფაზე და თითო მხარე შეწვით 4-5 წუთის მანძილზე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სამზარეულოს თერმომეტრი, რომელიც 60 გრადუსს უნდა აჩვენებდეს.
4
სტეიკი გადაიტანეთ თბილ თეფშებზე, ზემოდან წაუსვით კარაქის და ნივრის სოუსი და მირთმევამდე გააჩერეთ 2-3 წუთით.
დრო40 წთ
პორცია8
კალორია450
ინგრედიენტები
- ½ ჭიქა კარაქი
- 4 კბილი ნიორი
- 2 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
- 8 სტეიკის ნაჭერი
- მარილი და პილპილი